Leegloop team Tilburg Trappers: ‘Totaal geen reden tot paniek’

Het ijshockeyseizoen zit er al even op en dat betekent dat ook alle contracten van de spelers van Tilburg Trappers worden besproken. Technisch directeur René de Hondt voert die gesprekken met de sporters. Inmiddels hebben Mikko Virtanen, Diego Hofland, Ninho Hessels en Wouter Sars besloten de club te verlaten. Onder de fans ontstond er lichte paniek, maar De Hondt geeft aan dat er ’totaal geen reden tot paniek nodig is’.

Langzamerhand begint het team voor het komende ijshockeyseizoen steeds meer vorm te krijgen. Van Gorp, Loginov, Verkiel, Leeuwesteijn, Borgman, Joly en Gracel hebben opnieuw hun handtekening onder een contract gezet. Maar toch vertrekken er stiekem best wat spelers.

Technisch directeur van Tilburg Trappers René de Hondt vertelt dat dit de normale gang van zaken is. “Het is iets wat altijd wel een beetje gevoelig ligt. Zeker voor de achterban als ze Tilburgse jongens zien vertrekken of jongens uit onze eigen jeugdopleiding”, vertelt De Hondt.

Meer ijstijd

Er zijn volgens de technisch directeur meerdere redenen waarom spelers de club verlaten. Zo ligt de lat bij het Tilburgse team hoog, mede doordat ze spelen in de Duitse Oberliga. “Wij hebben jongens die hier al zes jaar spelen. Dan zien ze dat het toch heel moeilijk is om een vaste plek te veroveren”, aldus De Hondt. Clubs uit de Central European Hockey League (voorheen BeNe League-competitie) liggen daarom op de loer. “Ze benaderen dan onze spelers. De ijshockeyers krijgen dan bijvoorbeeld meer ijstijd of kunnen daar geld verdienen. Soms zelfs iets meer dan bij ons.”

De Hondt vertelt dat er tijdens de gesprekken vooral wordt gesproken over wat de spelers voor ogen hebben. “Zij schatten zelf hun kansen in voor het seizoen erop. Ik wil ze graag houden, maar ik kan ze geen extra ijstijd beloven. De enige die voor hun ijstijd kan zorgen zijn zij zelf. Ik ken geen één coach die zijn beste spelers geen ijstijd geeft.”

Nieuwe aanwinsten

Momenteel is de technisch directeur nog volop in gesprek met de huidige spelers, maar ook eventuele nieuwe aanwinsten. “We gaan in ieder geval twee nieuwe spelers contracteren. Wie dat zullen worden, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk.”

Het lot van Kaid Oliver hangt aan een zijden draadje. Zijn contract is officieel afgelopen, maar het is nog onbekend of de Canadees terugkeert. “We moeten nog kijken of we genoeg budget over hebben om Kaid Oliver of een andere import te halen. Er komt in ieder geval wel een derde import.”

Aanvangstijd veranderd

Fans die vorig seizoen een seizoenskaart hadden, kunnen die inmiddels weer verlengen. Wel staat er een verandering te wachten met ingang van seizoen 2024-2025. De aanvangstijd op zondag zal verplaatst worden naar 16:30 uur. “Het was de belangrijkste wens van de spelers. Ze vonden zes uur echt niet fijn. De spelers moesten die dag dan veel te lang wachten op de wedstrijd”, legt De Hondt uit. Daarom is besloten om de tijd aan te passen.

Seizoenskaarthouders kunnen tot maandag 1 juli 11.00 uur verlengen.

LEES OOK:
Trappers Off Ice: maak kennis met Bjorn Borgman
De nieuwe coach van Tilburg Trappers: wie is Todd Warriner?

Vanessa Spaanderman