Koning Willem II College krijgt nieuwe sporthallen

TILBURG – De gemeente heeft een extra investering van 3,3 miljoen euro beschikbaar gesteld om de sporthallen van het Koning Willem II College te vernieuwen. Zo worden er twee sporthallen nog groter en hoger gemaakt en krijgen ze meer faciliteiten. Onder schooltijd maken het Koning Willem II College, het basisonderwijs en Onderwijsgroep Tilburg gebruik van de faciliteiten in de sporthal. Na schooltijd is het gemeentelijk Sportbedrijf de beheerder van de sporthallen.

Onderwijswethouder Marcelle Hendrickx (D66) is tevreden over het plan. “Dit is een mooi voorbeeld van hoe onderwijs en sport elkaar kunnen versterken. Dit past in ons streven om schoolgebouwen multifunctioneel in te zetten.” De gemeente streeft naar eigen zeggen naar ‘gezonde en moderne onderwijsvoorzieningen’, vandaar dat er besloten is om in de sporthallen te investeren. De nieuw- en verbouw van het Koning Willem II College en haar sporthallen zijn naar verwachting in 2023 klaar.

Ook sportwethouder Rolph Dols (CDA) ziet veel positieve gevolgen. “We hebben in Tilburg een tekort aan grotere binnensportaccommodaties. Met de extra investering kunnen we de sporthallen bij het Koning Willem II College voor meer activiteiten gaan gebruiken. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk Tilburgers laten sporten.”

De sportaccommodaties in Tilburg worden op elkaar afgestemd en kunnen worden verhuurd aan verenigingen. De sporthallen gaan vooral ingezet worden voor breedtesportdoeleinden. Voor nu worden de sporthallen ingericht om er te kunnen volleyballen. Topsportactiviteiten moeten zoveel mogelijk gaan plaatsvinden in het T-Kwadraat.

Dani Mom