Klamme handjes en nagelbijten, spanning loopt op bij Willem II-supporters

In de voetbalkantine van SC t' Zand kijken Willem II-supporters gespannen naar de wedstrijd (foto: Omroep Brabant).

Menig Willem II-fan zit zondagmiddag met klamme handjes in het stadion of voor de tv. Pakken de Tilburgers de laatste strohalm om in de eredivisie te blijven of is degradatie een feit?

Op de velden van voetbalvereniging ’t Zand in Tilburg wordt volop gespeeld door de eigen teams. Maar een groot deel van het publiek is in de kantine te vinden, waar op een groot scherm de wedstrijd Willem II-FC Utrecht te zien is. Ad Tijs heeft een van de beste plekken, recht voor het scherm. Hij legt uit: “Ik ben een echte Tilburger en hou van voetbal. Dus ik hoop echt dat Willem II erin blijft. Ik heb nog geprobeerd een kaartje voor de wedstrijd te krijgen, maar het was helemaal uitverkocht”, zegt hij tegen Omroep Brabant.

“Ik heb last van gezonde voetbalspanning.”

En dus kijkt Ad net als veel andere supporters naar de tv. “Onze zoon zit wel in het station, dus ik hoop dat hij ons via berichtjes op de hoogte houdt. Ik heb last van gezonde voetbalspanning. Maar of ze nou winnen of niet, we drinken straks een biertje en maken er een leuke middag van.”

“Ik moet zelf spelen maar had liever in het stadion gezeten.”

Tegelijk met de wedstrijd van Willem II speelt het eerste herenteam van ’t Zand een belangrijke wedstrijd tegen Rotterdam. Een lastige spagaat voor aanvoerder Wilbert Hack. “Ik ben een echte supporter en heb alle wedstrijden van Willem II in het stadion gezien. En net op deze dag moet ik zelf spelen. Eerlijk gezegd had ik liever in het stadion gezeten.”

Via mensen langs de kant hoopt hij tijdens zijn eigen wedstrijd toch op de hoogte te blijven van de prestaties van Willem II. “En ik heb al een hoop filmpjes van mijn vrienden gekregen die nu in het stadion zitten. Super leuk. Mocht het Willem II lukken om in de eredivisie te blijven dan ga ik na de wedstijd meteen na het stadion en daarna feesten in de stad.”

Omroep Brabant