Joep Verhagen van SC ’t Zand hartstochtelijk voetballer

Joep Verhagen is 18 jaar oud en woont in Tilburg in de wijk Reeshof. Hij is lid van voetbalclub SC ’t Zand en voetbalt daar in de JO19-4 (de A4).

Sinds dat hij 5 jaar is voetbalt hij bij ’t Zand, eigenlijk wilde hij al eerder op voetbal maar hij moest eerst zijn zwemdiploma halen. Achteraf bleek dit een smoes te zijn, want je kon toen als 4-jarige nog niet in een team voetballen. In de A4 van SC ’t Zand speelt Joep meestal in de spits, maar hij kan ook linksvoor, rechtsvoor en op de ‘nummer 10’ positie uit de voeten. Willem II is de favoriete club van Joep, niet zo gek aangezien hij in Tilburg woont. Van de buitenlandse clubs is hij fan van Internazionale (Inter Milaan) uit Italië.

Aan het voetballen vindt Joep eigenlijk alles leuk, de sfeer, de druk, dat het een teamsport is en dat je bezig bent met een groot spel waar uiteindelijk winnen het belangrijkste is. Buiten het voetballen geeft hij ook graag training en speelt hij Playstation 4. “Met vrienden iets drinken is natuurlijk ook niet mis”, zegt hij. Of hij nog een andere sport doet? ”Als je fietsen naar school en naar ’t Zand een sport kunt noemen, dan wel, daarbuiten niet.” Joep studeert Marketing en communicatie op De Rooi Pannen in Tilburg, hij zegt dat hij later sportmakelaar wil worden.

Voor belangrijke wedstrijden heeft Joep geen speciale voorbereiding of rituelen, “Je moet in een goede sfeer komen voor de wedstrijd en dan komt het wel goed. Als je de wedstrijd speelt merk je er natuurlijk niet veel van, maar achteraf is zo’n wedstrijd natuurlijk wel mooi.” Op de vraag met welke voetballer we hem kunnen vergelijken weet hij niet echt een antwoord te geven. Maar op zijn niveau is hij redelijk snel, heeft hij een goed schot, kan een goede pass geven en heeft een goede visie. Mensen zeggen ook vaak dat hij een winnaarsmentaliteit en een goede drive heeft. Ook is hij een coachend type, hij geeft zijn medespelers tips tijdens de wedstrijd. Misschien komt dat omdat hij ook training geeft. Hij is degene in het veld die veel praat. De meeste medespelers vinden dat wel fijn omdat coaching in het veld erg belangrijk is. De passeeractie is een punt dat hij nog kan verbeteren vindt hij, hij weet al veel technieken die hij ook uit kan voeren. Hij gebruikt ze niet vaak in een wedstrijd, “maar het is natuurlijk wel leuk om er af en toe eentje toe te passen” zegt hij zelf.

Zelf was hij een tijdje geleden groot fan van Wesley Sneijder, maar nu is hij vooral fan van Memphis Depay (Olympique Lyon) en Mauro Icardi (Inter). Joep zegt: “Ik ben fan van Memphis omdat hij explosieve acties heeft, voor het Nederlands elftal uitkomt en altijd iets moois in een wedstrijd kan brengen. En Icardi is altijd fel, speelt voor Inter Milan en in de spitspositie kan hij zich altijd bewijzen en belangrijk maken voor zijn team.”

De mooiste wedstrijd die Joep zelf heeft gespeeld was de kampioenswedstrijd van dit jaar. Ze speelden tegen Audacia A1, wonnen de wedstrijd en werden zo kampioen van de competitie. “Het was mooi omdat we vorig jaar met dit vriendenteam zijn begonnen in de vierde klasse en nu kampioen zijn geworden in de derde klasse”, zegt Joep.

Als het gaat om de wedstrijden in het profvoetbal kijkt Joep graag naar de derby’s Willem II – NAC, Inter Milan – AC Milan en Barcelona – Real Madrid.

De vetste voetbalervaring die hij zelf heeft meegemaakt is de wedstrijd Borussia Dortmund – Tottenham, daar is hij in november 2017 geweest met vrienden uit zijn klas. “Dat soort wedstrijden zijn ervaringen die je niet snel vergeet, de sfeer is daar heel goed en alles is tien keer zo groot als bijvoorbeeld bij Willem II. Dat is echt niet te vergelijken.”

Wat hij nog graag wil bereiken als voetballer is gewoon zo lang mogelijk doorgaan met het vriendenteam dat hij nu heeft. In het team zitten ook jongens van de universiteit en die zouden dan geen tijd meer hebben om te gaan voetballen. Zolang hij door kan gaan in dit team zou hij dit zeker zo lang mogelijk doen.

Omroep Tilburg