Gedreven heren Volley Tilburg winnen van Reflex

Volley Tilburg moest zaterdag in T-Kwadraat aantreden tegen de nummer 4 van de ranglijst: AH van Mierlo/Reflex uit Kampen. Na twee pijnlijke nederlagen snakte het team weer naar een zege. De degradatiestreep was door de zeperds tegen Nesselande en Cito immers weer dichtbij gekomen. Met de steun van de talrijke en fanatieke aanhang wist Volley Tilburg de spannende wedstrijd, vol passie en strijd, te winnen met 3-2. Coach Guillermo Boogers genoot zichtbaar van dit succes.

Guillermo stuurde de eerste set Sjors den Dubbelden, Martijn van Eerd, Tim Swaan, David Azantinlow, Frank Compagne, Gijs Moonen en Roland Lucassen het veld in. De Tilburgers begonnen vol gas en hadden de hele set een voorsprong, onder andere door goed blokkeerwerk van David en Tim. Maar ook de verdediging, onder aanvoering van de weer goed op dreef zijnde libero Roland, was op orde. En omdat Frank zijn aanvallers goed wist aan te spelen werd set één met 25-19 gewonnen.

Set twee werd uiteraard begonnen met dezelfde basis. Niki Samardzic, herstellend van een blessure en benjamin Daan Smulders kwamen wel een paar keer in het veld voor de service. Tim zorgde met een fraaie servicebeurt voor een gat van vier punten. Die kloof werd echter gedicht, mede doordat in een korte tijd vier services en aanvallen van Reflex via de netband aan de verkeerde kant van het net de grond raakten. Daarna ging het gelijk op, en moest Guillermo een time-out nemen op 21-21. Een killblok van Tim leverde uiteindelijk de 25-23 setwinst op.

De volgende twee sets gingen naar Reflex. De derde nipt (23-25), maar de vierde ruim (15-25). Dat kwam vooral door de wissels die Reflex-coach Henk Gootjes het veld instuurde. Met name de inbreng van Robin van Capelle, op papier diagonaal maar nu op de passer/loperpositie, was cruciaal. Zijn ‘vaste’ en snoeiharde sprongservice en hoge aanvallen maakten het verschil.

Die afgetekende winst in set vier beloofde niet veel goeds voor set vijf. Wisselen was geen optie, dus toverde Guillermo de ‘drie-plaatsen-doordraaien-strategie’ toe in deze set. Dat werkte. Het werd een superspannende set waarin het verschil nooit meer dan een punt was. Aan het eind was het Martijn, de hele wedstrijd al uitstekend op dreef, net als collega passer/loper Sjors, die het verschil maakte. Op 13-13 was hij verantwoordelijk voor de side out en de daaropvolgende sprongservice was Reflex te machtig: een ace en 15-13 setwinst.

Volgende week gaat Volley Tilburg op bezoek bij de buren uit Den Dungen. Hopelijk kan de ploeg ook tegen HLB van Daal stunten, hoewel de geschiedenis van beide teams in de topdivisie niet veel goeds belooft. We gaan het zien.

Door: Leon de Leijer