Fenomenale Ireen Wüst pakt goud op 1500 meter

Ireen Wüst tijdens haar gouden 1500 meter in Peking (foto: ANP Foto)

Ireen Wüst heeft maandagochtend tijdens de Olympische winterspelen goud gepakt op de 1500 meter. De 35-jarige schaatster uit Goirle zette in de twaalfde rit een scherpe tijd neer waar de concurrentie geen antwoord op had. Het is voor de Brabante haar zesde gouden medaille.

Wüst ging in rit veertien van start tegen de Canadese Ivanie Blondine. Ze liet zien wederom te kunnen pieken op het juiste moment. Met een tijd van 1 minuut en 53,28 seconde reed ze een Olympisch Record. Een tijd waarop andere outsiders en favorieten zich lange tijd op stuk bijtte meldt Omroep Brabant.

Het was wachten op de laatste rit waarin wereldrecordhoudster Nano Takagi in actie zou komen. Met nog een ronde te gaan reed de Japanse exact hetzelfde. Maar uiteindelijk gaf ze het weg in de laatste ronde waardoor de Brabantse haar zesde gouden medaille pakte.

Voor Ireen Wüst is het haar laatste Olympische Spelen. Ze was al de meest succesvolste Olympiër maar heeft met deze gouden medaille nog meer glans gegeven aan haar palmares. Ze wint vijf Olympische Spelen achter elkaar een gouden medaille. Iets wat nog nooit iemand eerder is gelukt.

Later dit toernooi komt ze nog in actie op de 1000 meter en de ploegenachtervolging. Daar liggen wederom twee kansen op een gouden medaille.

LEES OOK: Zo rijdt Ireen Wüst de perfecte 1500 meter: ‘Gewoon doen wat ze altijd doet’

Omroep Brabant