Dubbel feest bij Tilburg Trappers: Kilian van Gorp en Alexey Loginov blijven

De kogel is door de kerk: Kilian van Gorp en Alexey Loginov spelen ook komend seizoen voor Tilburg Trappers. Beide verdedigers hebben besloten om hun contract te verlengen.

Kilian van Gorp heeft van 2020 tot en met 2022 veel last gehad van vervelende blessures die impact hadden op zijn kunsten op het ijs. De defenseman ontbrak in 29 wedstrijden op het ijs tijdens die tijdsspanne. Gelukkig ligt het leed achter hem want de afgelopen twee jaar miste de 1.91 meter lange verdediger geen enkele minuut.

‘Kili’ zoals hij genoemd wordt door de fans, heeft al veel ervaring in de ijshockeywereld. Zo heeft de nummer 16 al zijn negende Oberliga ijshockeyjaargang meegemaakt. Daarnaast leverde de inwoner van Loon op Zand aanvallend zijn bijdrage met 3 goals en 20 punten.

Als Rus in Tilburg

De in Saratov (Rusland) geboren Alexey Loginov is inmiddels al helemaal ingeburgerd in de Tilburgse samenleving. In 2009 zette de toen 19-jarige defenseman zijn eerste stap in IJssportcentrum Stappegoor. Zijn debuut bij Trappers luisterde hij een seizoen later op met twee goals en acht assists.

In 85-jaar Trappers-historie is Loginov de derde Rus in het team. Igor Akulinin (van 1992 tot 1994) en Stanislav Nazarov (van 2001 tot 2012) gingen de nummer 7 voor. In zijn vrije tijd sleutelt hij graag aan oldtimers. Afgelopen siezoen miste Loginov veertien duels vanwege blessures. Desondanks tekende hij voor een treffer en 19 punten in 43 wedstrijden.

Vorming team in volle gang

Met de terugkeer van het tweetal krijgt het Tilburgse team steeds meer vorm. Coach Todd Warriner heeft, naast Van Gorp en Loginov, de beschikking over Björn Borgman, Jordy Verkiel, Giovanni Vogelaar, Noah Muller en zijn beide keepers Cedrick Andree en Ruud Leeuwesteijn.

LEES OOK:
Trappers Off Ice: maak kennis met Bjorn Borgman
De nieuwe coach van Tilburg Trappers: wie is Todd Warriner?

Vanessa Spaanderman