Contractverlenging Tilburg Trappers: Ook Ties van Soest blijft

ties van soest

Het team van Tilburg Trappers krijgt steeds meer vorm. Ook Ties van Soest blijft nog even, de forward begint aan zijn vijfde seizoen bij het Tilburgse ijshockeyteam.

Technisch manager René de Hondt is blij met de verlenging van Ties van Soest. “Niet alleen voor Trappers, maar vooral voor Ties zelf. Hij is een zeer gewaardeerde kracht binnen het team.”

De sport zit de 24-jarige Van Soest in het bloed. Hij begon met ijshockey in Eindhoven en speelde op jonge leeftijd voor de jeugd van het Duitse Düsseldorfer EG. Als 17-jarige leeftijd debuteerde hij al bij het Nederlandse team, waarbij hij in vijf duels goed was voor twee goals en drie assists.

Vaste waarde

Van Soest is sinds het seizoen 2020-2021 vaste waarde voor het team van Tilburg Trappers. Zijn ervaring heeft hem gevormd tot een belangrijke speler voor het team. Hij maakte in die periode 61 treffers en 75 beslissende passes in 182 Oberliga-wedstrijden. “Multifunctioneel, belangrijk op de penaltykill en sterk met face-offs. Daarbij is hij nog jong en denk ik dat er nog rek in hem zit”, zegt De Hondt.

Blessureleed

Door blessureleed heeft Van Soest helaas een aantal wedstrijden moeten missen. In 2022 mist hij 18 duels en ook in de halve finale van de Oberliga play-offs tegen Blue Devils Weiden van dit seizoen ging het mis. Tijdens een uitwedstrijd maakte Van Soest eerst een flinke klap tegen de boarding en kwam vervolgens hard met zijn hoofd op het ijs terecht. De rest van dat seizoen moest hij noodgedwongen missen. “Dat verlies kwam hard aan”, laat De Hondt weten. “Gelukkig is hij de klap te boven gekomen en kan hij er weer vol tegenaan”, aldus de technisch manager.

LEES OOK:
Nieuwe importspeler voor Trappers: de Amerikaanse Kobe Roth

Angela Weisz