Willem II kan gat met tweede plek vergroten door overwinning op Jong PSV

(Foto: Willem II)

Willem II kan weer maandagavond uitlopen op de nummer twee van de KKD, want Roda JC speelde vrijdagavond al gelijk tegen Jong Utrecht. De Tricolores spelen op hun beurt ook tegen een jong-ploeg. Op de Herdgang zijn de beloften van PSV de tegenstander.

De Tilburgers hebben een prima uitgangspositie voor de rest van het seizoen, waarin directe promotie het doel is. Met één wedstrijd minder gespeeld, staat de ploeg van Peter Maes vijf punten boven nummer twee Roda JC. Dat kunnen maandagavond nog eens drie punten extra worden. Maar dan moet Willem II wel winnen van Jong PSV.

De Eindhovenaren staan op de zestiende plaats in de KKD. De laatste overwinning van de ploeg van trainer Boessen dateert alweer van 10 november vorig jaar. Toen haalde Jong PSV uit tegen FC Dordrecht en werd het 1-4. Op papier is het dus een wedstrijd die Willem II ‘moet’ winnen.

Geen Bokila

Dat moet dan wel gebeuren zonder topscoorder Jeremy Bokila. De spits kampt met een lichte blessure en trainde afgelopen weekend niet volledig mee. Zijn vervanger zal dan waarschijnlijk mede-routinier Michael de Leeuw zijn. Sigurgeirsson keert – na zijn schorsing van afgelopen week – terug op de linksbackpositie.

Willem II en Jong PSV trappen maandagavond om 20:00 af.

Pieter Soethout