Werkzaamheden station Tilburg na twee weken afgelopen

De werkzaamheden aan station Tilburg zijn na twee weken afgerond.
De werkzaamheden aan station Tilburg zijn na twee weken afgerond. (Foto: Collin Beijk)

De ‘monsteroperatie’ van NS en ProRail is na twee weken afgerond, waardoor Tilburgers weer normaal gebruik kunnen maken van het station in plaats van vervangend busvervoer. Helaas moeten reizigers van en naar Breda nog even geduld hebben, aangezien de werkzaamheden aan het spoor bij Breda pas maandagavond worden voltooid.

In de afgelopen twee weken maakten de oude perrons, het nieuwe perron 4 en de steile trappen op het station deel uit van de werkzaamheden. Ook werden er verbeteringen aangebracht aan station Tilburg Universiteit en andere kleine projecten langs het traject.

Nieuwe doorgang

Hoewel het station er voor reizigers die vandaag de trein pakken er niet gloednieuw uitziet, benadrukt bouwmanager Stan Sontrop twee belangrijke projecten: de nieuwe doorgang via de fietsenstalling aan de noordzijde en de aanleg van het vierde perron, samen met kleine renovaties bij het eerste spoor.

Het nieuwe perron is vandaag gereed en reizigers kunnen nu via de noordzijde toegang krijgen, hoewel er nog geen treinen vanaf het vierde spoor rijden. Op spoor een zijn kleinere bankjes geplaatst, en de doorgang vanaf de fietsenstalling aan de zuidzijde is heropend. Verder zijn twee oude trappen vervangen en zijn de treden minder steil gemaakt. Bovendien heeft perron vier nu ook een nieuwe trap.

Bussen naar Breda

Vanaf maandag 29 april tot maandag 13 mei konden reizigers geen gebruikmaken van station Tilburg. ProRail koos ervoor om de werkzaamheden tijdens de meivakantie te laten plaatsvinden. Om reizigers toch van A naar B te krijgen, reden er elke vijf minuten bussen vanaf Tilburg naar Breda en Tilburg naar Den Bosch.

Reizigers van en naar Breda kunnen vandaag nog gebruik maken van stop- en snelbussen. De NS roept op om kort voor vertrek de reisplanner te checken en rekening te houden met 30 minuten extra reistijd.

Bekijk hier de video van de werkzaamheden en het interview met de bouwmanager van ProRail.

Ook de vloer werd tijdens de werkzaamheden aangepakt.

LEES OOK:
Dit is hoe station Tilburg er nu uitziet

Edita Saakian