Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Voortaan met de Sprookjesbos-bus naar de Efteling

De Sprookjesbos-bus bij station Tilburg (foto: Arriva)

Wie vanaf deze week met de bus naar de Efteling gaat, doet dit op een bijzondere manier. Op lijn 800, van het station naar de Efteling en terug, rijdt voortaan Sprookjesbos-bus. De bus is aan de buitenkant helemaal in een Efteling-jasje gestoken.

Het moet de bezoekers van het park motiveren om vaker met het openbaar vervoer te komen. Ook krijgen abonnementhouders korting als ze de bus pakken en kinderen tot en met 11 jaar reizen zelfs gratis. “Reizen met het openbaar vervoer heeft minder impact op de omgeving en natuur en is ideaal voor onze medewerkers en bezoekers uit de regio”, laat Fons Jurgens, directeur van het park, weten.

Automatische shuttle service
Naast de inzet van deze Sprookjesbos-bussen is de Efteling ook aan het onderzoeken of er ‘automatische bussen’ kunnen worden ingezet. Niet op de buslijn zelf, maar om de afstand tussen het busstation bij de entree van het park, de hotels of één van de vakantieparken te verkleinen. Een automatische shuttlebus zou de bereikbaarheid van delen van het park moeten verbeteren. Dit zou mogelijk moeten zijn met de huidige technologie.

Op lijn 801, van station Den Bosch naar de Efteling, rijdt ook een speciale Sprookjesbos-bus.

Edita Saakian