Toeschouwers schelden jonge voetballertjes uit tijdens wedstrijd, politie zoekt getuigen

Foto: Politie.

De politie zoekt getuigen van het beledigen, discrimineren en uitschelden van jonge spelers van SV Reeshof. Jeugdteams van de club en TSV Gudok speelden zaterdag 3 februari 2024 tegen elkaar. De wedstrijd was op het terrein van TSV Gudok en er zou een leuke sfeer moeten hangen, maar een aantal toeschouwers dacht hier anders over.

Wijkagenten in de Reeshof hebben een oproep geplaatst via Instagram. Zo hopen zij getuigen te vinden van het incident. “Dit is onacceptabel. Daarom doen wij hier onderzoek naar”, staat er onder de post. Het zou gaan om spelers van twaalf tot dertien jaar.

Verschillende mensen reageren geschokt op de oproep van de politie. “Waardeloos”, reageert Bregje en Bart vindt het ook echt niet kunnen. “Hopelijk krijgen jullie degene verantwoordelijk hiervoor in beeld”, zet hij onder de post van de wijkagenten.

Via de betrokken verenigingen probeerde de politie getuigen te vinden. Dit is tot nu toe niet gelukt. Daarom wordt social media nu ingezet. Mocht iemand iets gehoord hebben of weet je om welke toeschouwers het gaat? Dan kan je in contact komen via 0900-8844. Belangrijk is om het registratienummer te vermelden: 2024028632.

Luna Kaleas