Tilburgse Myrthe reist af naar Amsterdam om haar idool Taylor Swift te zien

Myrthe (links) staat samen met haar beste vriendin en een vriend in de rij voor Taylor Swift.

In totaal staat de Amerikaanse wereldster Taylor Swift drie dagen in de Johan Cruijff ArenA. Zo’n 55.000 ‘Swifties’ zingen luidkeels alle 45 nummers in de ArenA. De Tilburgse Myrthe Mermans (23) heeft ook een ticket weten te scoren voor de tweede avond van The Eras Tour in Amsterdam.

Het is de tweede avond voor Taylor Swift op Nederlands grondgebied. Voor Myrthe Mermans (23) is het de eerste keer dat ze haar idool in Nederland ziet. Een paar weken geleden zag ze Taylor voor het eerst in Schotland. “Ik kon in eerste instantie geen kaartjes krijgen voor de shows hier in Amsterdam. Het was me toen wel gelukt om naar een show in Edinburgh te gaan. Stiekem wilde ik eigenlijk nog een keer”, vertelt de Swiftie.

Slachtveld voor kaartjes

Om een kaartje voor het gewilde concert te bemachtigen, moesten fans zich voorafgaand registeren. Ze moesten allerlei persoonlijke gegevens achterlaten. Er waren zoveel fans die dat deden, dat er geloot werd onder de Swifties. Een gedeelte van de geregistreerde fans kreeg een speciale toegangscode voor de kaartverkoop.

Helaas voor Myrthe was ze niet uitgeloot en kwam ze op de wachtlijst te staan. “Ja, dat was echt, zoals we zeggen, ‘The Great War‘.” Gelukkig was daar haar allerbeste vriendin die kaartjes wist te regelen. “Ik zat in de auto toen ze me belde. Eerst kon ik niet opnemen. Nadat ik geparkeerd was, belde ze opnieuw en nam ik op. Ik moest echt huilen van geluk. Ik was zo blij, ik kon mijn geluk niet op.” Uiteindelijk was er zelfs nog een derde kaartje voor haar zusje.

Een heuse wereldreis

De deuren van de ArenA gaan vrijdag pas om 15.30 uur open voor de fans met een vipticket, maar het is al enorm druk. Myrthe is pas in de middag de trein ingestapt. “Ik kom eigenlijk echt net terug van vakantie. Ik ben vanochtend om half negen geland in Duitsland. Toen eerst als een gek naar Tilburg gegaan om al mijn spullen te pakken en nu weer in de trein richting Amsterdam”, vertelt de Tilburgse terwijl ze in de trein zit.

(Tekst loopt door onder de foto.)

Swifties staan te wachten in de regen totdat ze naar binnen mogen.
‘Taylor is een oprecht persoon’

Myrthe is al van jongs af aan groot fan van de zangeres. “In groep 3 luisterde ik al naar ‘Love Story‘. Taylor Swift haar persoonlijkheid en haar muziek spreekt me heel erg aan. Ze is ook echt heel oprecht met alle fans en dat waardeer ik aan haar”, vertelt Myrthe.

Het concert zal zo’n 3,5 uur duren en er worden 45 nummers gespeeld. En of Myrthe favorieten heeft? “Mijn favoriete era is Reputation en Midnights. Al hoop ik ook voor een bepaald liedje tijdens de surprise songs.” Tijdens de avond wordt er een muzikale reis door Swifts carrière gemaakt. Zo is er ook een blokje waar de zangeres zogenaamde ‘surprise songs‘ zingt. Dat kan elk liedje van haar discografie zijn. Taylor Swift speelt dan een aantal nummers op piano en gitaar die eigenlijk niet op de setlist staan. “Ik hoop op ‘I Forgot That You Existed‘ van het Lover album. Mijn beste vriendin hoopt op ‘Crazier‘, maar die heeft ze laatst nog gedaan.”

Speciale outfit

Traditiegetrouw komen de Swifties in speciale outfits die geïnspireerd zijn op haar muziek. Myrthe had al snel de keus gemaakt. “Ik heb een jumpsuit aan en heb mijn make-up gebaseerd op het liedje ‘Lavender Haze‘. Daarnaast heb ik ook friendship bracelets aan.” Myrthe heeft deze armbanden zelf gemaakt. Op de armbandjes staan nummers en albums van de superster. Tijdens het wachten worden de armbandjes zelfs met andere Swifties uitgewisseld.

Vanessa Spaanderman