Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Happietaria Tilburg 2018 opent weer haar deuren

Tilburg – Vrijdag 26 januari opent het pop-uprestaurant Happietaria weer haar deuren tot 9 februari. Het is een tijdelijk restaurant voor een goed doel, vanuit het niets opgezet door studentenvrijwilligers.

Voor het goede doel dit jaar is gekozen voor MIVA (Missie Verkeersmiddelen Actie), een stichting die pioniers ondersteunt in hun projecten. Matia is één van de pioniers in Oeganda. Hij staat voor zelfredzaamheid van gemeenschappen. Dit brengt hij in praktijk door trainingen te geven aan imkers zodat zij hun honingproductie kunnen verhogen.

Happietaria zal € 10.000 bijdragen aan dit project voor de aanschaf van een auto die hard nodig is. Deze auto is om de imkers in afgelegen gebieden te bereiken en materialen mee te kunnen nemen. De auto zal met name bijdragen aan een aanzienlijke verhoging van de impact van het werk, mede omdat daarmee de imkerijen sneller en beter bereikbaar zijn.

Ook dit jaar is er weer een nieuwe locatie: de Bijsterstede te Tilburg. Voor meer informatie kunt u terecht op www.happietariatilburg.nl of op de Facebookpagina Happietaria Tilburg. Men zoekt nog vrijwilligers.

Omroep Tilburg