Bij Walking Sports ontmoeten ouderen elkaar tijdens het sporten

Walking Sports is een initiatief van onder andere HC Tilburg en de gemeente Tilburg. Ouderen kunnen op een laagdrempelige manier sporten, terwijl ze anderen leren kennen. Tijdens de kick-off kwamen daar al flink wat mensen op af.

Er worden elementen uit drie verschillende sporten gepakt: hockey, jeu de boules en padel. Op een rustige manier maken de deelnemers hier kennis mee. Aan de ene kant goed voor botten, spieren en gewrichten, maar ook zeker voor de sociale contacten. Een kopje thee of koffie kan namelijk absoluut niet ontbreken tijdens de samenkomst.

Sommige deelnemers doen mee, omdat ze graag willen bewegen. Anderen vinden juist het sociale contact heel fijn. Een ding is zeker: er wordt veel gelachen op het hockeyveld bij HC Tilburg. De voorzitter Heidi Buijtens geeft aan: “We hopen toegankelijker te worden voor ouderen in de buurt.”

Na de kick-off kunnen mensen zich aanmelden voor de pilot van tien weken. Hiervoor vragen de initiatiefnemers een eigen bijdrage van 25 euro aan de ouderen.

Pieter Soethout