Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Stichting Met je hart deelt kerstpakketten uit aan eenzame ouderen

TILBURG – Maandagochtend is Stichting Met je hart begonnen met het uitdelen van kerstpakketten aan eenzame ouderen. Ook kwam de burgemeester mee om een paar ouderen een bezoekje te brengen en te vragen hoe het met ze gaat.

De stichting gaat normaal meerdere keren per jaar met de ouderen uit eten of zorgt voor ontmoetingen. Maar dat vervalt helemaal door de coronamaatregelen. Hélène Schneiders van Met je hart vertelt dat de mensen het verschrikkelijk vinden dat ze opeens thuis moesten blijven. Nu zorgen ze ervoor dat er elke drie weken iemand bij eenzame ouderen langskomt om een babbeltje te komen maken. “Familie en vrienden komen ook niet omdat ze deze ouderen proberen te sparen. Maar ja, als je ziet wat mogelijk is als je gewoon een stoeltje en een warme deken meeneemt, en je gaat toch even zitten om het gesprek aan te gaan. Ja, ik denk dat je echt wel kans maakt om het in ieder geval een beetje te verzachten voor deze groep mensen.”

De burgemeester

Theo Weterings, de burgemeester van Tilburg, heeft maandagochtend tijd vrijgemaakt om mee naar een paar eenzame ouderen te gaan. Hij ging met ze in gesprek met een high tea erbij. Volgens Weterings waren het mooie gesprekken waarbij de mensen vertelden over hun leven, wat ze hebben meegemaakt en hoe het is om eenzaam te zijn. “Dan realiseer je je ook dat we een discussie hebben over of je twee of drie mensen mag ontvangen met kerst. Maar er zijn ook mensen in Tilburg die helemaal niemand kunnen ontvangen met kerst.”

De burgemeester heeft ook de wethouders van Tilburg geïnspireerd om mee te doen aan de actie. Dinsdag gaan alle wethouders langs zestig ouderen om een bezoekje af te leggen om even het luisterend oor te zijn.

Malou den Ouden