Stadscamping Tilburg viert jubileum met festival ‘KAMPVUUR’

Kampvuur wordt in de Hall of Fame gevierd
De Stadscamping 013 in Het Spoorpark in de spoorzone in Tilburg. Kampvuur wordt in de Hall of Fame gevierd. | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Het is tien jaar geleden dat de Stadscamping voor het eerst een festivalcamping organiseerde. Het was een plek voor bezoekers van Festival Mundial. De camping stond toen nog op het Van Gend & Loos terrein, waar nu het Spoorpark is. Om het tienjarig jubileum te vieren organiseert de camping op zaterdag 22 juni een minifestival ‘KAMPVUUR’ in de Hall of Fame.

De welbekende camping is voor Tilburgers niet meer weg te denken uit het Spoorpark. “We waren toen zo groen als onze eerste poloshirts, maar het was het begin van iets heel moois. Inmiddels weten we best aardig hoe we een festivalcamping moeten runnen”, vertelt campingbaas Eric Steur.

Groeien

De baas heeft de camping door de jaren heen enorm zien groeien. ”We zijn begonnen als pop-up festivalcamping en hebben ons uiteindelijk gepositioneerd als één van de kwartiermakers in het Spoorpark”, vult hij aan. Naast de fysieke groei van de camping, is de organisatie ook volwassener geworden. ”We hebben nu een kern van vrijwilligers die echt een vaste waarde zijn voor de camping”, laat Steur weten.

Mooi geweest

Ondanks al die mooie herinneringen legt de campingbaas zijn functie na bijna elf jaar neer. ”Het zat al een tijdje in mijn hoofd, maar het is mooi geweest”, vertelt hij. Zijn avontuur begon toen het Spoorpark nog een land met overblijfselen van het Van Gend & Loos-terrein was. De camping opende in 2014 en is nu uitgegroeid tot een bloeiende stadscamping.

Kampvuur

Na al die jaren organiseren is kampvuur iets wat echt bij de camping hoort. ‘’Menig kampeerder, festivalganger of vrijwilliger heeft in de loop der jaren een onvergetelijke avond beleefd bij onze vuurschaal’’, geeft Steur aan. Zo wordt dezelfde sfeer ook neergezet tijdens het jubileumfeest.

Bands

Er zullen bands, artiesten en vinyl dj’s aanwezig zijn tijdens ‘KAMPVUUR’. Zo komt ‘Mood Bored’, ‘Straaljager’, ‘Dead duck’ en nog veel meer. Het feest begint om 20.00 uur en zal tot 04.00 uur duren.

LEES OOK:
Na 11 jaar zegt Eric gedag tegen de Stadscamping: ‘Het is mooi geweest’

Eline Smits