Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Schrijfster Anke Laterveer doneert trouwjurken

Tilburg – Schrijfster Anke Laterveer doneert trouwjurken aan Tante Pollewop. Op dinsdag 6 februari is de bruidsafdeling van Tante Pollewop weer acht prachtige trouwjurken rijker. Een bijzondere spontane actie ging hieraan vooraf. Anke Laterveer, schrijfster en columniste voor de Libelle, komt ze hoogst persoonlijk afleveren.

Zij plaatste in december een oproep op Twitter: “In het kader van de kerstgedachte: is er toevallig iemand die ook dik is en in 2018 gaat trouwen, maar nog geen jurk heeft? Je mag de mijne hebben.”

Hierop reageerden veel vrouwen, onder wie Evelyne Klerkx van Tante Pollewop. Evelyne vertelde Anke over haar tweedehands kledingzaak met grote bruidsafdeling waarbij de opbrengst naar onderwijsprojecten in Kenia gaat. Toen was er snel een klik. Anke schreef erover in haar column en zo kreeg haar initiatief navolging. Waaronder bruidsjurken die spontaan per post bezorgd werden bij Tante Pollewop.

Tante Pollewop zamelt onder andere trouwjurken in die uitgeleend, verhuurd en verkocht worden aan toekomstige bruiden. Meer informatie hierover is te vinden op www.tantepollewop.org

Omroep Tilburg