Michael de Leeuw verlaat Willem II, maar stopt niet met voetballen

Michael de Leeuw samen met Jeremy Bokila nadat hij Willem II naar de Eredivisie heeft geschoten (foto: Geert van Erven)

Hij liet het zelf lange tijd in het midden, maar Michael de Leeuw heeft zijn laatste wedstrijd voor Willem II gespeeld. Dat betekent niet dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, want hij plakt er gewoon nog een jaartje aan vast bij Cambuur Leeuwarden.

Het contract van de 37-jarige aanvaller loopt af. Het was daarom de vraag of De Leeuw nog zou verlengen bij Willem II, een andere club zou vinden of helemaal zou stoppen. Nu blijkt dat hij transfervrij vertrekt naar Cambuur Leeuwaarden waar hij voor een jaar tekent.

Terug naar geboortestad

De Leeuw maakte twee jaar geleden de overstap van FC Groningen naar Willem II. Dat was bijzonder voor hem, want dat betekent dat hij weer kon verhuizen naar zijn geboortestad. De spits komt namelijk uit Goirle.

De routinier scoorde veel in zijn carrière, onder andere bij FC Groningen en FC Emmen. Ook maakte hij nog een uitstapje naar Amerika, waar hij 28 keer scoorde in 57 wedstrijden voor Chicago Fire FC. Voor Willem II scoorde de Goirlenaar slechts tien keer.

Belangrijkste goal

Maar daarbij zat wel een hele belangrijke. De routinier gaf in de media aan dat hij nog één keer belangrijk wilde zijn voor de Tricolores. Dat lukte, en hoe, want De Leeuw kopte Willem II afgelopen seizoen naar de Eredivisie. Vlak voor tijd wist hij het net te vinden tegen FC Dordrecht, waardoor de Tilburgers zeker waren van promotie naar het hoogste niveau.

LEES OOK:
Tilburg in vuur en vlam: Willem II gepromoveerd

Pieter Soethout