Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Marco Pastors deelt zijn ervaringen met armoedebestrijding bij Peerke Donders

Tilburg – Zondagmiddag 3 februari geeft Marco Pastors om 14.00 uur een lezing over zijn ervaringen met armoedebestrijding. Hij geeft de lezing in het kader van de tentoonstelling ’Arm in Arm met Peerke’ in het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg Noord. Het bijwonen van deze interessante lezing is gratis.

Marco Pastors werd bekend als wethouder namens Leefbaar Rotterdam. Hij is directeur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Dit programma is gericht op het wegwerken van achterstanden. Armoedebestrijding is daar een belangrijk onderdeel van.

Marco Pastors wordt voorafgaand aan zijn lezing geïntroduceerd door Pieter Tops, hoogleraar aan de Tilburg University. Hij geniet bekendheid vanwege zijn onderzoek naar ondermijnende criminaliteit, een onderwerp dat sterk speelt in Brabant. Marco Pastors zal door Pieter Tops worden bevraagd.

De lezing wordt door de Rotterdamse politicus gegeven als onderdeel van de expositie ‘Arm in Arm met Peerke’. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de armoede in Tilburg sinds 1809 tot heden. Elke maand worden deskundigen uitgenodigd voor een lezing over bepaalde aspecten van armoede. Dat deze lezingen steeds zeer druk worden bezocht, geeft wel aan dat armoede, en de bestrijding daarvan, sterk leeft.

De organisatie van de lezing bij Peerke Donders spreekt de verwachting uit dat Marco Pastors op een indringende wijze van zijn ervaringen als bestuurder in een grote stad zal vertellen. De armoedeproblemen in Rotterdam zijn groot, net als in Tilburg. Hij is een ervaringsdeskundige op het gebied van hoe dit op te lossen. In combinatie met de deelname van Pieter Tops mag op een bijzondere middag worden gerekend.

Peerke Donders Paviljoen, Pater Dondersstraat 14 | zo 3 feb | 14.00u | gratis toegang

Omroep Tilburg