Horecastudenten leren ‘Van Brabantse Grond’

Tilburg – Brabant is dit jaar de European Region of Gastronomy. Het hele jaar lang staat de provincie in het teken van eten. Een project dat hierbij hoort, is ‘Van Brabantse Grond’: een samenwerking tussen zeven Brabantse mbo-horeca-opleidingen, lokale boeren en SlowFood Brabant. Het resultaat? Een boek vol recepten en verhalen.

Het project was een onderdeel van een speciaal lespakket voor de studenten. Het hele jaar door gingen zij op bezoek bij Brabantse boeren en ondernemers, met als doel leren over de typisch Brabantse producten die zij voortbrengen.

Met deze nieuwe kennis hebben de studenten recepten ontwikkeld, die samen met de verhalen van de boeren gebundeld zijn tot het boek ‘Van Brabantse Grond’.

Het lespakket Van Brabantse Grond is vanaf nu een vast onderdeel van het onderwijsprogramma op de horecascholen. De opbrengst van het boek gaat in zijn geheel naar de scholen en de slowfood-sector voor educatieve projecten rond lokale en seizoengebonden producten.

Omroep Tilburg