Gemeente bedankt Tilburgers voor het scheiden van afval

Tilburg – Per inwoner is de hoeveelheid restafval gedaald van 178 kilo in 2016 naar 160 kilo in 2017 meldt de gemeente Tilburg. De gemeente bedankt de Tilburgers voor het goed sorteren van hun afval.

Zo is er bijvoorbeeld al 4.800.000 kilo PMD (plastic, metalen verpakkingen en drankkartons) opgehaald. Van de biologisch afbreekbare zakjes voor groente-, fruit- en tuinafval die door de gemeente gratis verstrekt worden is ook al veelvuldig gebruikgemaakt. Het is mooi om te zien dat er al winst is behaald met het sorteren van afval.

Er zijn nog wel aandachtspuntjes. Bijvoorbeeld het groente-, fruit-, tuin- en keukenafval dat nog vaak bij het restafval wordt aangetroffen. Burgers die klagen dat andermans afval teruggevonden wordt in eigen duobakken. En de opmerking dat eens in de twee weken legen per duobak te weinig is, komt ook nog regelmatig voorbij.

Toch wil de gemeente positief benoemen dat er al een mooi resultaat is behaald.

Het doel is om in 2019 nog maar 140 kilo op te halen per inwoner. Wethouder Berend de Vries meldt ook dat in 2018 de tarieven voor afvalstoffenheffing bij eenpersoonshuishoudens omlaag gaan van 236,93 euro naar 216,13 euro per jaar. Het tarief voor meerpersoonshuishoudens blijft nagenoeg hetzelfde.

Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u meer informatie vinden over hoe afval op de juiste manier te sorteren.

Omroep Tilburg