Zorgcentrum Den Herdgang ‘verhuist’ naar een nieuwe locatie

Den Herdgang waarvan de bewoners gaan verhuizen naar Zandstaete
Den Herdgang. Het zorgcentrum dat gaat verhuizen naar Zandstaete (Bron: omroep Tilburg)

Woonzorgcentrum Den Herdgang in de wijk Het Goirke gaat sluiten. De Wever heeft besloten om over te gaan naar een nieuwe locatie. “De bewoners zullen in de loop van 2025 verhuizen naar het nieuwe complex Zandstaete aan de Everjachtstraat”, laat Mireille Damen van De Wever weten.

De bewoners van het woonzorgcentrum zijn geïnformeerd over de verhuizing, net zoals de bewoners van de ‘aanleunwoningen’ in de buurt. ‘’De locatie Zandstaete is momenteel in aanbouw en de verwachte oplevering is in het begin van 2025. Deze nieuwe locatie past uitstekend bij de visie van De Wever op wonen en zorg’’, laat Damen weten.

Zelfstandigheid

De Wever geeft aan dat het welzijn en het welbevinden van de cliënt centraal staat. “We vinden het behouden van zelfstandigheid daarbij erg belangrijk.” Daarnaast voelt De Wever een grote verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid. “Daarom biedt de organisatie graag een prettige en professionele werkplek aan haar medewerkers die gericht is op een duurzame toekomst.”

Samen kijken naar een nieuwe plek

Er wordt samen met de bewoners en familieleden gekeken naar welke locatie de huidige bewoners van Den Herdgang naartoe gaan verhuizen. ‘’Dat kan op Zandstaete zijn, of op één van de andere locaties van De Wever. Wat de nieuwe plek ook gaat worden, ons uitgangspunt is dat de bewoners zich net zo thuis voelen op de nieuwe plek als nu het geval is op Den Herdgang.’’

Locatie Den Herdgang is volgens Marcel van der Priem, raad en bestuur De Wever, nauw verbonden met de wijk. ‘’Op locatie Zandstaete gaan we volgens een nieuw zorgconcept werken. Hierbij staat de verbinding met elkaar en met de wijk centraal.’’  

LEES OOK:
Te weinig ouderenwoningen in Tilburg: ‘Geen doorstroming woningmarkt’

Eline Smits