Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

De Week van de Lentekriebels

Tilburg – Iedereen is uniek, ook in de Week van de Lentekriebels. Van 19 t/m 23 maart 2018 vindt op basisscholen in heel Nederland weer de Week van de Lentekriebels plaats.

Zo ook in het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant. Tijdens deze projectweek leren kinderen over hun lichaam, relaties, omgaan met social media en weerbaarheid. Rutgers en de GGD organiseren deze projectweek samen.

Zelfbeeld, respectvol met elkaar omgaan en je bewust zijn van je eigen en andermans grenzen zijn onderdeel van relationele en seksuele vorming. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Het thema van deze 13de editie is ‘Anders!?’ Dit is een breed thema en gaat over seksuele diversiteit, gender, verschillende religies en culturen. Maar ook over ziekte en beperking. Iedereen is daarin uniek.

De Week van de Lentekriebels is 12 jaar geleden begonnen met 24 scholen en is inmiddels uitgegroeid tot een groot succes. Al meer dan 2500 scholen doen mee met de projectweek. Deze week is bedoeld als stimulans om lessen te geven over relaties en seksualiteit.

Omroep Tilburg