De hoogste attractie van de Tilburgse Kermis

Op zaterdag de 20e verzorgt Story Fabrique uit Apeldoorn vluchten in een helikopter over de Tilburgse kermis. Zij zetten namelijk vaak zulke belevingen op touw. Dit doen ze nu dus samen met HeliFlight. Dat is dan ook bekend met zulk vervoer van passagiers. Toch wel een uniek stel. Voor vast ook een unieke en heuglijke belevenis dus. Een beperkt aantal mensen kan dan op grote hoogte gaan genieten van de kermis in onze stad. En dus van al haar draaiende attracties en dansende lichtjes.

Voor de eerste keer wordt het mogelijk om de kermis vanuit een helikopter te bekijken. “Voor de echte fans van de Tilburgse Kermis is dit natuurlijk een attractie die ze niet mogen missen”. Dit zegt organisator Nando de Kroon. Hij heeft tevens het initiatief genomen voor de vluchten. De passagiers zullen dan ook een geweldig uitzicht te zien krijgen over de kermis. Maar ook over de stad en haar omgeving.

Op de eerste zaterdag van de Tilburgse Kermis vliegen ze in totaal vijftig keer. Er zijn dus al met al maar 200 plekken beschikbaar. Dat maakt een vlucht over het Brabantse landschap nogal exclusief. De plaats van vertrek en landing ligt achter Moerenburg en is ongeveer negen minuten fietsen vanaf de Heuvel. Of men regelt ander vervoer. Zo kunnen passagiers ook een taxi boeken. Deze pendelt ze dan eerst van het centrum van de stad naar die plaats. En ten slotte weer terug.

Kees-Luc Simons