Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Burgerinitiatief Blauwe Tuinen wil 1000 tuinen aanpakken

Tilburg – Stichting OpGroeneVoet, gemeente Tilburg en Atelier GroenBlauw dagen dit voorjaar iedereen met een tuin uit om deze water- en klimaatvriendelijker te maken.

Het 3-jarige programma heet Blauwe Tuinen en omvat een serie bijeenkomsten, en een speciale website met een pagina voor deelname in deze regio.

Voor een klimaatbestendige en gezonde wereld kunnen we niet langer afwachten tot een ander het doet. We moeten ook zelf aan de slag: lokaal, in onze eigen stad en buurt. Alles wat je daarin doet, draagt bij aan een gezonde en betere leefomgeving.

Blauwe Tuinen is een burgerinitiatief dat, door een unieke samenwerking tussen verschillende partijen en call-to-action aanpak, iedereen wil inspireren, in ieder geval één stap verder te zetten op de klimaatadaptieve tuinladder.

Het programma duurt 3 jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. In 2010 richtte het zich op bedrijven, maar in 2019 op scholen. Elk seizoen eindigt in de herfst met een prijsuitreiking voor diegenen die hebben laten zien dat zij hun tuin écht watervriendelijker hebben gemaakt.

Omroep Tilburg