Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Alleen met pin betalen kennen we, maar zijn er ook nog ‘pinloze’ winkels?

TILBURG – Tegenwoordig is het niet meer zo vreemd dat wanneer je wilt afrekenen in een winkel of horecagelegenheid, je alleen maar met je pinpas kunt betalen. Steeds meer ondernemers maken de keuze, omdat het in huis hebben van contant geld nogal wat nadelen met zich meebrengt.

Zo is er natuurlijk een risico om overvallen te worden en het geld moet op de een of andere manier naar de bank gebracht worden. Ook zul je ervoor moeten zorgen dat je genoeg wisselgeld paraat hebt. En aangezien bijna iedereen wel een pinpas heeft, of tegenwoordig zelfs de mogelijkheid om te betalen met een mobiele telefoon of smartwatch, is de keuze voor de ondernemer soms snel gemaakt.

Overzichtelijk

Toch vindt niet iedereen het fijn om overal te moeten pinnen. Sommige consumenten vinden het overzichtelijker om met contant geld te betalen en vooral ouderen zijn niet altijd even handig met de pinpas. Vandaar dat je op heel veel plaatsen nog zelf kunt kiezen of je contant betaalt, of met een pinpas.

Maar zijn er nog zaken waar je absoluut niet met een pinpas terecht kunt? We zijn op zoek gegaan en inderdaad, bij sommige zaken kun je niet pinnen. De Vincentshop, de kringloopwinkel van de Vincentius Vereniging, was daar één van en in deze reportage vertellen de medewerkers waarom.

Omroep Tilburg