Transformatorhuisje in brand: deel van Oisterwijk zit zonder stroom

Het transformatorhuisje dat vlam vatte en wordt geblust. (Bron: Toby de Kort)
Het transformatorhuisje dat vlam vatte en wordt geblust. (Bron: Toby de Kort)

Een transformatorhuisje in de Spoorlaan in Oisterwijk is uitgebrand. Een krantenbezorger ontdekte dat rond vier uur in de nacht van maandag op dinsdag. De brandweer en Enexis kwamen ter plaatse. De brandweer heeft het vuur geblust. Een deel van Oisterwijk zit dinsdagmorgen nog zonder stroom.

De brand in het transformatorhuisje heeft uiteindelijk voor een stroomstoring gezorgd. Het bleek dat een deel van de wijk Westend vannacht zonder stroom zat. Een klein deel van Oisterwijk zit nu nog steeds zonder stroom. Er zijn nu tien postcodes, die nog overlast ervaren. Ook hockeyclub HOCO, voetbalclub Trinitas, het zwembad Den Donk en het gemeentehuis zitten zonder stroom.

De elektriciteitsorganisatie heeft de stroom omgeleid. Enexis geeft aan dat de storing deels verholpen is, maar dat het volledige herstel nog even gaat duren. Of de sportclubs vanavond kunnen trainen, is nog niet duidelijk. De storing zal naar verwachting pas rond 18:00 verholpen zijn. De oorzaak van de brand in het transformatorhuisje wordt nog onderzocht.

Eline Smits