Oisterwijker bedreigd en afgeperst met handgranaat

bedreigd met handgranaat.
foto: politie

Een 39-jarige man uit Oisterwijk werd bedreigd en afgeperst nadat de daders vermoedden dat hij anoniem een tip had gegeven over een hennepkwekerij. Ze probeerden geld af te persen en bedreigden hem en zijn vriendin met een handgranaat.

De politie meldt dat beide daders, afkomstig uit Waalwijk en Sprang-Capelle, 37 jaar oud zijn. De Oisterwijker verklaart dat een van de daders de nieuwe vriend is van zijn ex-vriendin.

Onder voorwaarden vrij

De twee mannen eisten 25.000 euro en bedreigden het slachtoffer met een handgranaat. Ze dreigden de handgranaat door de ruit te gooien als het geld niet werd betaald. Het slachtoffer ontkende de anonieme tipgever te zijn, maar hier werd geen gehoor aan gegeven.

De politie deed direct onderzoek na de aangifte. Na de aanhouding werden ze vastgehouden voor nader onderzoek. Maandag moesten ze voor de rechter-commissaris komen. Die heeft bepaald dat ze onder voorwaarden vrij gelaten mogen worden. Wel moeten ze zich later voor de rechter verantwoorden.

De politie en justitie benadrukken dat bedreiging met een handgranaat een ernstige zaak is die ze zeer serieus nemen, gezien de impact en onrust die dit in een buurt kan veroorzaken. Daarom wordt er bij dergelijke zaken direct na aangifte een opsporingsonderzoek gestart, indien mogelijk.

Isa Hamerlinck