Al urenlang brand bij aardbeienkwekerij Haaren, arbeidsmigranten gewond

De loods bij de aardbeienkwekerij, die vlammen vatte op maandagochtend.
De loods bij de aardbeienkwekerij, die vlammen vatte op maandagochtend. (Bron: vrmwb.nl)

De loods van een aardbeienkwekerij in Haaren staat sinds maandagochtend in brand. Er verbleven arbeidsmigranten en twee van hen raakten gewond. De bewoners konden het pand nog wel zelf verlaten.

De politie en brandweer kwamen maandagochtend rond half acht af op de melding van de brand bij de loods. Het bleek al snel om een grote brand te gaan. De brand sloeg nog niet over, omdat de brandweer al uren aan het blussen is. De brand was vanuit de verre omgeving te zien door alle rook.

Om 10:00 uur is de brand nog altijd niet geblust. De brandweer kan er niet goed bij en het dak staat op instorten. Het pand is dan verloren, maar dan kan er wel beter geblust worden.

Arbeiders

De vlammen hebben het woongedeelte van de vijftien arbeidsmigranten beschadigd. Een van de arbeiders liep brandwonden op en hij ademde ook rook in. Hiervoor is hij voor een behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een andere bewoner ademde ook rook in. Hij kon in de ambulance geholpen worden.

Ramen en deuren sluiten

De omwonenden van de aardbeienkwekerij worden geadviseerd om de ramen en de deuren te sluiten. Op de N65 kunnen weggebruikers ook last krijgen van de brandgeur. . Echter zijn er op het terrein geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Politie en brandweer doen hier onderzoek naar.

Eline Smits