‘Waterdag’ in Biest-Houtakker valt in het water

Waterdag mag helaas niet door gaan.
Waterdag mag helaas niet doorgaan. (Bron: Biest-Houtakker)

De ‘waterdag’ van Waterschap De Dommel gaat niet door, omdat er te veel regen is gevallen. “De situatie vereist dat al onze focus, inspanningen en middelen gericht zijn op de aanpak van de wateroverlast”, geeft Watergraaf Erik de Ridder aan.

Het heeft deze maand ruim twee keer zoveel geregend dan ‘normaal’ in mei. Het was daarmee dan ook de natste meimaand ooit. Het was de afgelopen acht maanden steeds natter dan normaal en daarom zijn de beken en sloten vol. De bodem is helemaal verzadigd met regenwater en dat betekent dus geen Waterdag.

Wateroverlast

Elke bui die voorbij komt razen, zorgt opnieuw voor wateroverlast. Dit kan zorgen voor straten en kelders die onder water staan en ook veel boeren hebben last van ondergelopen velden. ‘’Medewerkers werken nog steeds dag en nacht aan oplossingen om de wateroverlast te beperken’’, geeft De Dommel aan.

Teleurstelling

De Ridder begrijpt dat het nieuws een teleurstelling is. ‘’Wij delen dit gevoel. We doen niets liever dan ons werk laten zien en in gesprek gaan over water. Volgend jaar komt Zondag Waterdag terug naar Biest-Houtakker. Maar dat is nog ver weg’’, voegt De Ridder toe.

Later moment

Dit jaar wordt op een later moment nog een speciale excursie georganiseerd op de rioolwaterzuivering. ‘’Op 29 september is er een Zondag Waterdag op onze zuivering in Hapert. Ook hier zijn bezoekers van harte welkom’’, aldus De Ridder.

LEES OOK:
Wateroverlast zet door: ‘We mogen het hele kalenderjaar niet programmeren’

Eline Smits