BOUWSTOF #7 – Gekleurde Muren

In deze BOUWSTOF PodCAST gaat Tracy Metz in gesprek met kunstenaars Collin van der Sluijs en Erik Veldmeijer over de waarde van muurschilderingen in de wijk. Van der Sluijs maakte in 2020 de muurschildering “Distels” in de Tjeuke Timmermansstraat in Tilburg.

BOUWSTOF #7 – Gekleurde Muren
BOUWSTOF #7 – Gekleurde Muren
/

Dit werk is onderdeel van een serie muurschilderingen die de stad de komende jaren rijk wordt. Er is door de gemeente namelijk €60.000 vrijgemaakt om Tilburg met muurschilderingen om te toveren tot een kleurrijke stad. “Het is een verrijking van Tilburg”, aldus een enthousiaste buurtbewoner.

Veldmeijer benadrukt het belang van muurschilderingen: “Het is kunst in de openbare ruimte. Je hoeft er niet voor te betalen, het is toegankelijk voor iedereen. Muurschilderingen brengen vaak vele emoties met zich mee en dat is precies wat je wil bereiken. Emotie is goed.”

BOUWSTOF podCAST is een samenwerking tussen CAST, Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg e.o. en Omroep Tilburg. Journalist, auteur en moderator Tracy Metz maakt de podCASTs. De eerste vier afleveringen zijn gemaakt door Merel Pit, hoofdredacteur van A.Zine. In de BOUWSTOF podCASTs praten zij door op de thema’s die aan de orde zijn gekomen tijdens de live BOUWSTOF talkshow georganiseerd door CAST. We bieden hiermee verdieping, maar ook inspirerende vergezichten en nieuwe perspectieven.

Omroep Tilburg