BOUWSTOF #13 – Als het in Tilburg kan, kan het overal

In deze BOUWSTOF podcast nummer 13 gaat Tracy in gesprek met Sander van Bussel van de Tilburg Cowboys. Sander houdt zich bezig met kunstuitingen in de stad en openbare ruimte met een maatschappelijke inslag. Zelf, bestempelt hij deze juist graag niet direct als kunst, zodat de bezoeker de ervaring niet vooringenomen of met een bepaalde verwachting ingaat of ervaart.

Denk bij deze kunstuitingen bijvoorbeeld aan; Sander in uniform waarbij hij bezoekers van het spoorpark in en uitweegt om te controleren of zij alle afval mee hebben genomen, zingende mensen in douches op straat tijdens een stadswandeling en koffietinder met zwerfkopjes. Tracy en Sander bespreken de mogelijkheden en impact van maatschappelijke kunst en de toegevoegde waarde van het zien van de stad Tilburg als podium.

BOUWSTOF
BOUWSTOF
BOUWSTOF #13 – Als het in Tilburg kan, kan het overal
Loading
/

BOUWSTOF podCAST is een samenwerking tussen CAST, Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg e.o. en Omroep Tilburg. Journalist, auteur en moderator Tracy Metz maakt de podCASTs. In de BOUWSTOF podCASTs praten zij door op de thema’s die aan de orde zijn gekomen tijdens de live BOUWSTOF talkshow georganiseerd door CAST. We bieden hiermee verdieping, maar ook inspirerende vergezichten en nieuwe perspectieven.

Omroep Tilburg