BOUWSTOF #12 – Liefde voor het detail

In deze BOUWSTOF podcast, de 12e alweer, gaat Tracy in gesprek met architecte Marjolein van Eig over het belang van het detail. Marjolein heeft hier een prachtig boek over uitgebracht waarbij het maken van architectuur en bijbehorende details bij elkaar komt in tekst en beeld.

Ze hebben het over de kern en het belang van het detail en bijvoorbeeld ook de culturele betekenis ervan. Het omzetten van het ‘banale’ van het detail – het bij elkaar brengen van elementen – naar het creëren van een driedemensionaal beeld noemt Marjolein de culturele betekenis. Deze is anders per stad, per tijdperk maar ook per partij (architect of aannemer) en dat maakt juist elk detail zo uniek en mooi.

De definitie van details is breder dan slechts het bij elkaar brengen van elementen; huisnummers, drempels en deurkrukken vallen ook onder details.

BOUWSTOF
BOUWSTOF
BOUWSTOF #12 – Liefde voor het detail
/

BOUWSTOF podCAST is een samenwerking tussen CAST, Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg e.o. en Omroep Tilburg. Journalist, auteur en moderator Tracy Metz maakt de podCASTs. In de BOUWSTOF podCASTs praten zij door op de thema’s die aan de orde zijn gekomen tijdens de live BOUWSTOF talkshow georganiseerd door CAST. We bieden hiermee verdieping, maar ook inspirerende vergezichten en nieuwe perspectieven.

Omroep Tilburg