BOUWSTOF #11 – Happy 2050!

In aflevering 11 van PodCAST Bouwstof gaat Tracy Metz in gesprek met Babette Porcelijn. Na haar eerste boek ‘De verborgen impact’, is zij nu uitgekomen met haar nieuwe boek ‘Het happy 2050 scenario‘. Wat kunnen wij (mensen) doen om te zorgen dat we in duurzame balans leven op en met de wereld, we hebben er ten slotte maar één. Naast wat we op individueel niveau kunnen doen gaat zij in op wat Tilburg op stadsniveau kan doen.

Deze podcast gaat door op het BOUWSTOF talkshowitem met Dina El Filali van juni 2021. Dina begint hierin met een boze uitspraak van moeder aarde in haar spoken word, omdat de mens over kritische omslagpunten heen is gegaan. Volgens Babette is er geen reden om boos te zijn. Waar Babette en Dina het over eens zijn is dat het hoog tijd wordt om in actie te komen. Babette’s organisatie draagt dan ook de motiverende titel Think Big Act Now, met als doel de maatschappij op effectieve wijze te verduurzamen.

BOUWSTOF
BOUWSTOF
BOUWSTOF #11 – Happy 2050!
Loading
/

BOUWSTOF podCAST is een samenwerking tussen CAST, Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg e.o. en Omroep Tilburg. Journalist, auteur en moderator Tracy Metz maakt de podCASTs. In de BOUWSTOF podCASTs praten zij door op de thema’s die aan de orde zijn gekomen tijdens de live BOUWSTOF talkshow georganiseerd door CAST. We bieden hiermee verdieping, maar ook inspirerende vergezichten en nieuwe perspectieven.

Omroep Tilburg