Zes Tilburgse supporters aangehouden wegens rellen bij NAC – Willem II

Breda, Tilburg – De politie heeft zes Tilburgse voetbalsupporters aangehouden omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij rellen na de wedstrijd NAC – Willem II van 21 oktober vorig jaar in Breda.

Na de voetbalwedstrijd tussen NAC en Willem II liep het die zondag uit de hand. De beveiligers van NAC kon samen met de politie voorkomen dat aanhangers van de clubs met elkaar op de vuist gingen. Wel zijn er door enkele supporters strafbare feiten gepleegd jegens de Mobiele Eenheid, zoals poging tot zware mishandeling, belediging, opruiing en discriminatie. Ook werd er geslagen met kettingen en broekriemen, waarbij twee agenten lichtgewond zijn geraakt.

In Breda werd direct een onderzoek opgezet, en de afgelopen maand heeft de politie al 25 NAC-supporters verhoord. Er waren veel camerabeelden die moesten worden bekeken. Hierop werden de relschoppers herkend. Die beelden zijn ter beschikking gesteld van een onderzoeksteam in Tilburg, waar ook enkele raddraaiers werden herkend. Deze Tilburgers, in de leeftijd tussen 22 en 55 jaar, zijn in de afgelopen tijd aangehouden en verhoord over hun aandeel in de rellen. Een van de verdachten zou een brandblusser kapot hebben gemaakt. Toen daarbij een gaswolk vrijkwam, leek het alsof er traangas werd gebruikt.

Omroep Tilburg