Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Woonprotest Tilburg, 30 oktober een protestmars door de stad

Tilburg wordt hard getroffen door de woningcrisis. Dat stelt Woningnood Tilburg. Deze organisatie zet zich in voor betaalbare huur- en koopwoningen voor iedereen. Daarom organiseert zij op 30 oktober een protestmars die om 14:00 uur start op het Zwijsenplein.

Verschillende mensen uit Tilburg hebben last van de woningcrisis. Veel buitenlandse studenten kunnen geen woonruimte vinden en slapen in hotels of hostels. Studenten die wél woonruimte hebben, betalen een torenhoge huur voor een veel te kleine kamer. Daarnaast is er nog de hardwerkende persoon met een steeds hogere huur zonder dat zijn loon ook stijgt. Dit zijn volgens Woningnood Tilburg nog maar een paar voorbeelden van mensen die last hebben van het falende woningbeleid. Daarom is het Woonprotest Tilburg nodig.

Luister naar de samenleving
Deze problemen zijn er volgens de Tilburgse organisatie niet zomaar. Er is te lang niet geluisterd naar de samenleving. Te veel huizen zijn in bezit van investeerders die er zelf niet wonen. Ontwikkelaars bouwen te veel luxe appartementen. Er zijn volgens Woningnood Tilburg meer sociale huurwoningen nodig. De gemeente moet luisteren naar wat de mensen in Tilburg nodig hebben.

Iedereen is welkom
Dat gebeurt op dit moment niet en daarom wordt het Woonprotest Tilburg georganiseerd op 30 oktober. “Wij willen iedereen uitnodigen om naar de demonstratie te gaan en te laten zien dat wij niet langer onze toekomst op het spel willen zetten voor de zelfverrijking van gemeenten, investeerders, banken, de staat en vele andere betrokken partijen. Wij zullen onze publieke ruimte eigen maken en vechten voor het fundament dat ons ontnomen wordt, namelijk huisvesting van onze vrienden, familieleden, kennissen en medebewoners. Huisvesting voor iedereen!”

Pieter Soethout