Woningoverval en woninginbraak in Bureau Brabant

Oisterwijk, Hilvarenbeek – Het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant besteedt maandag 14 januari onder meer aandacht aan een woningoverval in Hilvarenbeek. Ook komt een woninginbraak in Oisterwijk aan bod.

Op maandag 29 oktober vorig jaar omstreeks 12.20 uur werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Hondsbergselaan in Oisterwijk. De bewoners waren niet thuis. Er werden sieraden weggenomen. Op beelden van de beveiligingscamera is zichtbaar dat er drie verdachten naar het hek liepen. Later renden zij terug naar het hek, met een zak/tas met mogelijk de buit. Er reden tijdens de inbraak verschillende auto’s langs. Mogelijk zijn er automobilisten die de daders hebben gezien.

Op donderdag 15 november vorig jaar werd omstreeks 11.15 uur de bewoonster van een woning aan de Ds. van Heusdenstraat in Hilvarenbeek overvallen. Twee overvallers met bivakmutsen op, belden aan en drongen nadat de bewoonster de voordeur opende het huis binnen. Een van hen had een vuurwapen in zijn handen. De vrouw kwam ten val en werd geslagen en aan d’r haar getrokken. Een van de daders ging naar boven en haalde daar de boel overhoop. De overvallers gingen vermoedelijk zonder buit op de vlucht en reden weg in een grijze Ford Galaxy die op 5 juli dat jaar in het Belgische Genk was gestolen. Het voertuig werd in Goirle teruggevonden op een parkeerplaats langs de Parallelweg. Het zou gaan om twee blanke mannen met een normaal postuur. Ze droegen donkere kleding.

Omroep Tilburg