Willem II wint voor vierde keer op rij, opnieuw heldenrol Bokila

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Willem II heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van FC Den Bosch. De Tricolores zijn tot dusver foutloos onder nieuwe trainer Peter Maes. De laatste vier wedstrijden leverden twaalf punten op. Daardoor staat Willem II slechts drie punten achter op koploper Roda JC.

De ploeg van de Belgische oefenmeester begon niet sterk aan de wedstrijd. Na iets meer dan tien minuten is het Kostorz, die de ploeg uit Den Bosch op voorsprong zet. Hij speelt Behounek makkelijk uit en schuift de bal laag langs de uitkomende Smits.

Sterker Willem II
Willem II moet het doen zonder de steun van de KingSide. De KNVB strafte de club na de ongeregeldheden van vorig jaar. Ondanks dat gemis wordt Willem II sterker. Na een half uur voetballen, is het Jeredy Hilterman die de bal tegen de touwen rost. Na een foutje achterin belandt de bal voor zijn voeten. De spits denkt niet twee keer na en schiet keihard raak.

In de rust voert Maes een driedubbele wissel door. Hij haalt Svensson, Sigurgeirsson en Oosting naar de kant. Voor hen in de plaats komen Doodeman, Van Berkel en supersub Bokila.

Heldenrol Bokila
Vorige week viel Bokila in en maakte hij twee doelpunten. Mede hierdoor wint Willem II van De Graafschap. Ook tegen FC Den Bosch is er een heldenrol weggelegd voor Bokila. In de 68e minuut knalt hij de bal in het doel, na een assist van Niels van Berkel. Willem II pakt de voorsprong en lijkt die daarna niet meer uit handen te geven.

In de laatste minuten van de wedstrijd maakt Den Bosch keeper Ojrzynski een domme overtreding. Hij krijgt geel en Willem II krijgt een penalty. Wie anders dan Bokila gaat achter de bal staan en hij vuurt de bal richting de linker bovenhoek: 3-1. Dat is dan ook meteen de eindstand.

Aankomende week speelt Willem II uit bij koploper Roda JC.