Willem II speelt tegen Sparta en jij kunt er gratis bij zijn

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Willem II organiseert op zaterdag 29 juli weer de jaarlijkse Koningsdag. Er worden handtekeningen uitgedeeld, voor de allerkleinsten is er een stormbaan én er wordt gespeeld tegen Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd van Willem II is voor iedereen gratis te bezoeken.

De Koningsdag begint rond het middaguur op de parkeerplaats voor het Koning Willem II stadion. Een uurtje later trappen de Tricolores af tegen Eredivisionist Sparta Rotterdam. Je hebt voor die wedstrijd geen ticket nodig en de toegang is gratis. De gehele Kingside is open, net als vak K en LR. Zo’n kwartier voor de aftrap worden de staf en de selectie voorgesteld op het veld.

Handtekeningen scoren
Na afloop van de wedstrijd is het zaak dat je snel weer naar de parkeerplaats gaat. Daar staan op vijf punten vlaggen, waar je een foto of handtekening van je favoriete speler kunt scoren. De club deelt kaarten uit om alle handtekeningen op te verzamelen.

Ook kun je een poging wagen tegen allround straatvoetballer Nasser El Jackson. Hij was er vorig jaar ook en er waren maar weinig mensen tegen hem opgewassen. Voor de kleintjes is er een stormbaan of ze kunnen meedoen met verschillende spelletjes. Ook is Kingo van de partij.

Pieter Soethout