Willem II mist aanvalsduo de komende wedstrijden door blessures

Bokila heeft zijn contract verlengd (foto: Willem II Media)

Willem II kan de komende wedstrijden geen beroep doen op Jeremy Bokila en Patrick Joosten. Bokila kampt met een knieblessure en Joosten heeft al langer last van zijn achillespees. Wanneer de aanvallers weer aansluiten, is nog niet bekend en hangt af van hoe voorspoedig het herstel verloopt.

Joosten loopt al langer met klachten rond, maar na de midweekse bekerwedstrijd tegen SJC werd het erger. “In overleg met de medische staf heb ik besloten dat ik eerst honderd procent wil herstellen.” Daarna hoopt de buitenspeler te kunnen voetballen zonder pijntjes.

Groot gemis
Bokila heeft sinds de wedstrijd tegen Jong Ajax van vrijdagavond last van zijn knie. Hierdoor zal hij de komende wedstrijden moeten missen. “Samen met de medische staf werk ik aan mijn herstel”, vertelt de supersub tegen de eigen clubmedia. “Het team kan buiten het veld op mijn steun rekenen.”

De blessure van Bokila komt op een vervelend moment. De Congolese aanvaller had de smaak flink te pakken. Hij is topscoorder van de Tricolores, terwijl hij over het algemeen alleen mag invallen.

King of the Month
Dat hij het goed doet, is ook de fans niet onopgemerkt gebleven. Hij werd – met zestig procent van alle stemmen – verkozen tot ‘King of the Month’. De spits is trots en vindt het geweldig dat de supporters zo massaal op hem gestemd hebben.  

Pieter Soethout