Willem II laat zich niet verrassen en wint met 0-5 bij TOP Oss

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Willem II had vrijdagavond geen kind aan TOP Oss. Al vroeg kwamen de Tricolores op voorsprong, waarna er ook nog eens flink wat kansen werden gemist. Uiteindelijk zorgen een aantal prachtige goals ervoor dat de eindstand hoog oploopt.

Op voorhand waarschuwde Maes zijn mannen nog voor de hekkensluiter van de KKD. Ploegen starten volgens de Belgische oefenmeester na een reset altijd met ‘een frisse mindset’. Daarvan was vrijdagavond in het Frans Heesenstadion weinig van te zien.

Al na een paar minuten kreeg Willem II kansen, waarvan de eerste nog mis gingen. In de veertiende minuut kan Ringo Meerveld het proberen na een enorme fout achterin bij de ploeg uit Oss. Meerveld faalt niet en zet de Tilburgers op 0-1.

Prachtige goals

Daarna krijgt Willem II kans op kans, terwijl de thuisploeg nauwelijks iets creëert. Het duurt tot vlak voor de rust totdat Verreth – die al een tijdje droog stond – het doel op prachtige wijze weet te vinden. Hij ontvangt de bal na een afgeslagen corner met een stuit op de punt van het strafschopgebied. Na een keer aanname, denkt de middenvelder niet verder na en haalt hij verwoestend uit. Zijn poging belandt snoeihard in de kruising.

Na rust is het nog altijd de koploper die de lakens uitdeelt, maar ook nu duurt het een kwartier voordat Willem II het net weet te vinden. Ditmaal is het Bokila – die normaal gesproken supersub is – die een gooi doet naar doelpunt van de wedstrijd. Hij haalt van buiten de zestien uit en schiet de bal prachtig in de bovenhoek. Het is dit seizoen zijn eerste doelpunt als basisspeler en ook nog eens het eerste doelpunt buiten Tilburg.

Slotakkoord

Slechts vijf minuten later is het weer Bokila die het net weet te vinden. Na een inspeelpass van Doodeman, die eigenlijk niet voor de Congolese spits bedoeld was, neemt hij de bal geweldig aan. Hierdoor staat hij ineens vrij voor de keeper en is hij ijskoud.

Het slotakkoord werd gegeven door de eerste doelpuntenmaker van de avond: Ringo Meerveld. De talentvolle middenvelder krijgt de bal in de zestien mee en stift prachtig over doelman Havekotte heen. Hiermee bepaalt hij de eindstand op 0-5.