Wilde achtervolging op de A58, tiener zonder rijbewijs aangehouden

Foto: Koninklijke Marechausse.

Een 19-jarige man uit België is maandagmiddag aangehouden na een wilde politieachtervolging op de A58. De man negeerde een stopteken voor een controle, ging er vol gas vandoor en reed een deel van de vangrail stuk. Hij had bovendien geen rijbewijs en reed onder invloed van drugs.

De marechaussee wilde de man rond vijf uur ’s middags aanhouden toen hij op de A16 bij Breda de Belgisch-Nederlandse grens over ging. Toen de marechaussees hem een stopteken gaven, negeerde hij dat en ging er op hoge snelheid vandoor. Daarbij zette de marechaussee en later de politie met drie auto’s de achtervolging in, laat Omroep Brabant weten.

De man reed over de vluchtstrook en ging zigzaggend door het verkeer waarbij hij het andere verkeer in gevaar bracht. Bij de afrit Ulvenhout keerde hij om. Vervolgens reed hij een deel van de vangrail stuk. Uiteindelijk wist de politie de man te stoppen, waarna hij op de vluchtstrook langs de A58 bij Tilburg werd aangehouden.

De tiener wordt verdacht van het negeren van een stopteken, rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijgedrag, een te hoge snelheid en rijden onder invloed van drugs. De man zit vast voor verder onderzoek.

De joyrider reed vol gas tegen een vangrail (Foto: Koninklijke Marechaussee)
De joyrider reed vol gas tegen een vangrail (Foto: Koninklijke Marechaussee)

Omroep Brabant