Wethouder betreurt einde van LunaLunaLuna maar ‘deur staat nog altijd open’

LunaLunaLuna
foto: LunaLunaLuna

De vierde editie van het populaire kermisfestival LunaLunaLuna zal dit jaar niet plaatsvinden. Harrie Verkerk, de organisator achter het evenement, uitte diepe frustraties over het gebrek aan steun vanuit de gemeente. Wethouder Maarten van Asten liet tijdens TilbuZz weten dat hij het erg jammer vindt. Hij gaf aan dat de gemeente nog altijd open staat om aan tafel te gaan met een nieuwe partij.

De toekomst van LunaLunaLuna staat op losse schroeven. “Er is simpelweg niet genoeg ondersteuning om het festival dit jaar te realiseren”, liet Verkerk eerder weten. Na maanden van onzekerheid en tevergeefse wachttijden, heeft de organisatie van LunaLunaLuna moeten toegeven aan de harde realiteit van financiële beperkingen. “We zouden pas in juli zekerheid krijgen over een eventuele toename van het budget, dezelfde maand waarin het festival gepland stond”, licht Verkerk toe. “Dit dwingt ons om 2024 over te slaan.”

Reactie wethouder

Wethouder Maarten van Asten betreurt het dat LunaLunaLuna dit jaar niet door kan gaan. “Dat vind ik heel jammer. Ik vond het een mooie toevoeging aan de Tilburgse Kermis”, liet hij weten tijdens de TilbuZz van vrijdag 12 april. Het ludieke kermisfestival werd geconfronteerd met onvoldoende financiële ondersteuning voor de vierde editie. Van Asten wijst op de jaarlijkse beschikbaarheid van het budget vanuit de gemeenteraad, dat vorig jaar zelfs werd verhoogd vanwege een ander evenement dat niet door kon gaan. “Maar voor dit jaar was simpelweg niet genoeg geld beschikbaar om het festival te laten doorgaan”, erkent de wethouder.

Hij benadrukt echter dat de deur niet volledig gesloten is voor LunaLunaLuna. “Als mensen zich melden met een tof initiatief en een plan dat redelijk uitkomt met de financiën, zijn we altijd bereid om te kijken waar we kunnen bijdragen.”

De huidige organisatie van LunaLunaLuna en de gemeente hebben gesprekken met elkaar gevoerd. Maar een verdubbeling van het budget, waar de organisatie van LunaLunaLuna om vroeg, zat er niet in. Van Asten geeft aan dat de gemeente altijd heeft meegedacht, zelfs met een verhoging van het budget. “Maar niet tot aan het gewenste bedrag wat nodig was”, voegt hij toe.

Nieuwe club

Van Asten hoopt op een nieuwe club die het stokje kan overnemen voor volgend jaar. “Daar staan we altijd open voor”, laat de wethouder weten. “Als zij gewoon een goed plan hebben en het ook binnen het budget kan passen dat wij daarvoor kunnen uitgeven, sta ik daar zeker voor open en dat heb ik ook aan de organisator meegegeven”, sluit hij af.

LEES OOK:
LunaLunaLuna gaat niet door, budget veel te laag

Angela Weisz