Werkzoekenden maken kennis met werkgevers tijdens Nationale Werkbezoekdag

In 2013 zaten we nog midden in de financiële crisis en zaten veel mensen werkloos thuis. Het was dat jaar dat hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen met het idee kwam om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken. Dat idee werd concreet gemaakt in de vorm van de ‘Nationale Werkbezoekdag’. Door een…

In 2013 zaten we nog midden in de financiële crisis en zaten veel mensen werkloos thuis. Het was dat jaar dat hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen met het idee kwam om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken.

Dat idee werd concreet gemaakt in de vorm van de ‘Nationale Werkbezoekdag’. Door een dagdeel mee te werken bij een bedrijf of organisatie, krijgt de werkzoekende een beeld van wat het werk inhoudt en ziet de werkgever wat de potentiële medewerker in zijn of haar mars heeft.

Ook nu de crisis over is, heeft de Nationale Werkbezoekdag volgens Wilthagen nog steeds nut. Ondanks dat de werkloosheid een laag niveau heeft bereikt, zijn er nog steeds veel mensen op zoek naar een passende functie.

Omroep Tilburg