Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wederom sexting op Vakcollege Tilburg

TILBURG – Een 15-jarige Tilburgse scholiere van het Vakcollege Tilburg zit al twee maanden thuis. Ze is slachtoffer geworden van sexting. De jongen die wordt aangewezen als schuldige ontkent in alle toonaarden.

Het onderzoek in de zaak loopt al sinds april. Gedurende deze periode heeft de recherche met verschillende getuigen gesproken. Afhankelijk van de bevindingen tijdens het onderzoek wordt de zaak in overleg met justitie verder opgepakt.

Sexting is eerder voorgekomen op het Vakcollege. Vorig jaar onthulde het Brabants Dagblad tientallen foto’s die via verschillende Instagram-accounts werden verspreid. 

In het geval van het 15-jarige meisje is haar gezicht op een ander vrouwenlichaam gephotoshopt. Sinds de gebeurtenis zit de scholiere met geoorloofd verlof thuis. Volgens de moeder laat de school het afweten. “Meerdere leerlingen hebben tegen hem getuigd. De school neemt geen maatregelen”, aldus de moeder tegen de Telegraaf.

Directeur Robert Weijmans geeft in zijn reactie aan dat het ‘onvoldoende helder’ is, dat de jongen die naar voren wordt geschoven als dader daadwerkelijk betrokken is.

Omroep Tilburg