Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Walk&Talk online: Solliciteren in coronatijd

TILBURG – Het is donderdagochtend half 10, wanneer sollicitatiecoach Debby Heijne klaar zit achter haar laptop om de deelnemers van de online Walk&Talk-bijeenkomst welkom te heten. Normaal gesproken vinden de bijeenkomsten plaats in de bibliotheek, maar vanwege het coronavirus is fysiek bij elkaar komen nog niet altijd gewenst. En dat is eigenlijk ook precies waar de bijeenkomst van donderdag over gaat: hoe solliciteer je eigenlijk in tijden van corona?

In de voorbereiding heeft Debby op een paar dingen moeten letten, het gaat online bij zo’n Walk&Talk allemaal toch even net iets anders dan normaal. Zo wordt er een nog groter beroep gedaan op de bereidwilligheid van de deelnemers om actief aanwezig te zijn bij de les. Debbie vindt de interactie heel belangrijk. “Ik stel veel vragen en moet kortere blokjes gebruiken om dingen te vertellen. Ik hoor graag van de deelnemers hun eigen verhaal, dus dan gaat het al snel over de deelnemers en niet zozeer over mijn eigen tips.”

De reacties

Na afloop was Debbie blij hoe de online Walk&Talk was verlopen. “Iedereen kon zijn of haar verhaal vertellen en durfde dit ook, met 23 man zo’n veilige omgeving creëren is iets waar ik erg trots op ben”, vertelt Debbie.

De deelnemers hadden ook alleen maar enthousiaste geluiden na afloop, zo kreeg Debbie te horen dat men veel kon doen met haar tips. Zelf noemt Debbie het ‘handvaten om de basis te leggen voor solliciteren in coronatijd.’

Aan interactie was ook geen gebrek; er was zelfs een deelnemer die zelf een tip voor de andere deelnemers had, dit stemde Debbie tevreden.

Rick Kraaijeveld