‘Vuurwapengevaarlijke’ Tilburger met getrokken wapens gearresteerd door politie

Foto: Politie

Agenten hebben maandag een 43-jarige Tilburger gearresteerd voor bedreiging van een man met een vuurwapen. De verdachte is een bekende van de politie. Hij werd door meerdere agenten met getrokken wapens benaderd omdat hij mogelijk zelf een vuurwapen bij zich had.

De Tilburger werkte mee tijdens zijn aanhouding en bleek geen wapen bij zich te hebben. In zijn huis werd uiteindelijk een speelgoedwapen gevonden. Dit zou volgens de politie ook het wapen zijn geweest waarmee hij eerder die maandag een bekende van hem heeft bedreigd. Dat gebeurde rond iets voor half twaalf ’s ochtends aan het Korvelplein.

Geld schuldig
De verdachte zei tegen hem dat hij nog geld van hem kreeg. Toen het slachtoffer dat ontkende pakte de 43-jarige Tilburger het wapen en stak dat in de buik van zijn slachtoffer. Die schrok daar flink van, maar de verdachte liep vervolgens weer weg en maakte een verwarde indruk. Het slachtoffer van de bedreiging belde daarna zelf de politie.

Na melding werd er gelijk een flinke zoektocht georganiseerd. Zowel surveilance-eenheden als agenten in burger keken naar de verdachte uit. Het bleek te gaan om een bekende van de politie. Rond kwart voor vier werd hij gezien toen hij zijn huis verliet. Toen hij een hofje in fietste aan de Korvelseweg werd hij ingesloten door meerdere agenten met getrokken wapens.

Zuur
“We moeten dit soort meldingen altijd oppakken, daar hebben we geen keuze in. De actie was goed verlopen en er was een prima samenwerking tussen de collega’s in burgerkleding en in uniform. Maar het is natuurlijk zuur dat we zoveel tijd besteed hebben aan een speelgoedwapen. Maar dat wisten we pas achteraf”, vertelt een van de betrokken agenten.

Collin Beijk