Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vrouw slaat een agent en gooit ademanalyseapparaat op de grond

Zaterdag zijn agenten naar een woning gegaan vanwege overlast. De vrouw die de overlast veroorzaakt is aangehouden maar slaat ook een agent.
Foto: politie

TILBURG – Zaterdag 10 april gingen agenten naar een woning in verband met een persoon die daar overlast veroorzaakte. Nadat de vrouw om wie het ging aangehouden is, sloeg ze een agent in het gezicht en vernielde ze een ademanalyseapparaat in het cellencomplex.

Rond 20.20 uur kwam er bij de politie een melding binnen over overlast bij een woning aan de Generaal Smutslaan. Voor de woning zou een vrouw staan die overlast veroorzaakte en niet bekend was bij de melder. Agenten zijn ter plaatse gegaan en zien inderdaad een vrouw die hevig geëmotioneerd in het trappenhuis zit. Samen met een agent gaat de vrouw rustig naar buiten, maar uit het niets slaat ze een van de agenten in zijn gezicht. De vrouw is daarop direct aangehouden en meegenomen naar het cellencomplex. Haar leeftijd blijkt 26 jaar te zijn.

Eenmaal daar aangekomen blijft de vrouw hevig geëmotioneerd en agressief. De vrouw wordt onderworpen aan een ademanalyse omdat het vermoeden bestaat dat zij onder invloed is van alcohol. Uit de fouillering van de verdachte kwamen tevens diverse gripzakjes met vermoedelijk verdovende middelen. Ook tijdens de uitleg van de ademanalyse blijft de vrouw zeer agressief. Plots pakt ze het apparaat op en gooit ze het op de grond. De verdachte is daarna naar een cel gebracht.

Kees-Luc Simons