Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Voormalige voetbalkantine van NOAD gaat in vlammen op

De kantine brandde volledig uit (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).

Een voetbalkantine van de voormalige voetbalvereniging NOAD is zaterdagochtend in vlammen opgegaan. De brand brak rond vijf uur uit in het pand aan de Melis Stokestraat in Tilburg. De omgeving is afgezet. Volgens een 112-correspondent werd de kantine gebruikt voor opvang.

De brandweer werd rond vijf uur gealarmeerd vanwege een uitslaande brand. Vanwege de grote droogte, bebossing rondom de kantine en het feit dat er een woonwijk naast ligt, heeft de brandweer het zekere voor het onzekere genomen en meteen hoog opgeschaald, meldt Omroep Brabant.

Met drie tankautospuiten probeerde de brandweer ervoor te zorgen dat de brand zich niet verder kon verspreiden. Er was ook een speciaal voertuig opgeroepen dat water uit een nabijgelegen kanaal kon halen.

Niet opnieuw oplaaien
Rond zes uur was de brand onder controle. “De vlammen zijn eraf”, meldt de Veiligheidsregio. Er moet wel nog een tijdje worden nageblust, om er zeker van te zijn dat de brand niet opnieuw oplaait. Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.

In de omgeving liggen as- en roetdeeltjes. Volgens de Veiligheidsregio zijn deze niet gevaarlijk. “Verwijderen kan met een sopje”, is het advies.

Omroep Brabant